Isopix en Belga Image tekenen een samenwerkingsovereenkomst

Isopix en Belga Image tekenen een samenwerkingsovereenkomst

BELGA IMAGE en ISOPIX innoveren. Ze stellen nieuwe vormen van samenwerking voor aan hun klanten en leveranciers, met als doel de behoeften van de fotomarkt beter te beantwoorden.

Belga en Isopix beschikken allebei over een sterke lokale en internationale fotoproductie die dagelijks wordt aangevuld met honderden nieuwe beelden uit diverse sectoren zoals de Belgische actualiteit, sport, people, portretten, stockfotografie en beelden uit talrijke nichesectoren.

Doelstelling voor de twee agentschappen, die bij de belangrijkste leveranciers van visuele content in België behoren, is om - met behoud van hun eigenheid en autonomie - een deel van hun fotoproducties samen te brengen om:

  • Beter de behoeften van hun klanten te beantwoorden.
  • Groei bieden aan hun fotografen en partner-agentschappen.

Er werden verschillende domeinen omschreven waarbinnen synergieën zullen bewerkstelligd worden:

  • Een fotoproductie die een breder gamma aan onderwerpen omvat.
  • De verspreiding van bepaalde externe fotobronnen uit elkaars portfolio.
  • Isopix kan aan zijn corporate-klanten voorstellen om de beelden die voor hen zijn gemaakt te verspreiden via de feed « Belga Corporate ».
  • De ontwikkeling van een innoverend product waarmee aan bedrijven fotocollecties op maat ter beschikking gesteld worden die aan al hun fotobehoeften beantwoorden.

Deze synergieën zullen na enkele maanden het voorwerp uitmaken van een evaluatie.

Patrick Lacroix, CEO van BELGA: « Met deze nieuwe samenwerking kunnen we de media een nog bredere portfolio aanbieden en innoveren op het vlak van de beeldproducten voor bedrijven ».

Paul Marnef, CEO van ISOPIX: « Sinds een jaar beweegt er heel wat bij Isopix. De beeldmarkt ondergaat grondige veranderingen en een agentschap moet zich daaraan kunnen aanpassen en nieuwe formules aan zijn klanten aanbieden ».

Contact:

BELGA IMAGE
Philippe François
Tel.: +32 (0)475 43 67 54
Email: pfr@belga.be
www.belgaimage.be

ISOPIX
Tom Gastmans
Tel.:  +32 (0)475 44 34 85
Email: tomg@isopix.be
www.isopix.be

Over Isopix

ISOPIX werd opgericht in 1984. Al snel nam het agentschap een plaats in op de markt en werd erkend als een betrouwbare partner. Het fotobureau biedt een ruime keuze aan editorial en documentaire beelden.

Recent heeft ISOPIX met succes de distributie van gespecialiseerde bronnen op de markt geplaatst en biedt vandaag een uniek portfolio van creatieve, originele afbeeldingen, beschikbaar in “rights managed” of “royalty free”.

De inhoud van ISOPIX (foto’s en video’s) is gericht op zowel een sterke lokale en vernieuwde productie maar ook op een breed internationaal aanbod dat dagelijks rijker wordt met 15.000 Visuals.

ISOPIX verdeelt in België erkende en prestigieuze organisaties zoals Associated Press, Sipa Press, Splash, Rex Shutterstock, Camera Press, Belga, Starface, X17, August, enz. deze redactionele bronnen zijn reeds versterkt geweest door gespecialiseerde collecties zoals AKG Images, Stockfood, Photocuisine, Living4Media, Science Photo Library, etc.

Sinds altijd, beschikt ISOPIX over een sterk team van fotografen en editors die opdrachten leveren aan de media, Belgische en internationale instellingen en bedrijven.

Isopix
Fritz Toussaintstraat, 55 / A.4
1050 Brussel
België