Het Franse persagentschap Sipa Press wordt in België vertegenwoordigd door Isopix

Het Franse persagentschap Sipa Press wordt in België vertegenwoordigd door Isopix

ISOPIX verdeelt in België de foto’s van het Franse persagentschap Sipa Press, kop- en voorloper van de fotojournalistiek.

Sipa Press is een van de drie grote agentschappen uit de gouden tijd van de fotojournalistiek, opgericht door Goksin Sipahioglu in 973 en marktleider binnen de sector in de jaren 80 en 90.

Vandaag staat Sipa Press voor dagelijks 10.000 nieuwe foto’s en reportages, actualiteitsfoto’s, foto’s uit de sportwereld, foto’s van Britse en Franse celebrity’s en van Europese gekroonde hoofden.
Daarnaast beschikt het agentschap over een schat aan meer dan 20 miljoen analoge archieven gemaakt door de grootste fotoreporters ter wereld. Van de Cubaanse rakettencrisis tot de coup in Praag, van de tragedie van de Olympische Spelen in München tot de gebeurtenissen in mei 1968, over fotografische documentatie van het festival van Cannes sinds zijn ontstaan tot nu.

Sipa Press heeft in zijn archieven uiteraard ook veel materiaal van de mannen en vrouwen die onze geschiedenis hebben gevormd, zoals generaal De Gaulle, François Mitterrand, Georges Simenon, Daniel Cohn-Bendit, Henri Salvador, Charles Aznavour, Rudolf Noureev, Marguerite Duras, Dalida, Jane Birkin, Serge Gainsbourg en vele anderen...

Contacteer ons
Over Isopix

ISOPIX werd opgericht in 1984. Al snel nam het agentschap een plaats in op de markt en werd erkend als een betrouwbare partner. Het fotobureau biedt een ruime keuze aan editorial en documentaire beelden.

Recent heeft ISOPIX met succes de distributie van gespecialiseerde bronnen op de markt geplaatst en biedt vandaag een uniek portfolio van creatieve, originele afbeeldingen, beschikbaar in “rights managed” of “royalty free”.

De inhoud van ISOPIX (foto’s en video’s) is gericht op zowel een sterke lokale en vernieuwde productie maar ook op een breed internationaal aanbod dat dagelijks rijker wordt met 15.000 Visuals.

ISOPIX verdeelt in België erkende en prestigieuze organisaties zoals Associated Press, Sipa Press, Splash, Rex Shutterstock, Camera Press, Belga, Starface, X17, August, enz. deze redactionele bronnen zijn reeds versterkt geweest door gespecialiseerde collecties zoals AKG Images, Stockfood, Photocuisine, Living4Media, Science Photo Library, etc.

Sinds altijd, beschikt ISOPIX over een sterk team van fotografen en editors die opdrachten leveren aan de media, Belgische en internationale instellingen en bedrijven.

Isopix
Fritz Toussaintstraat, 55 / A.4
1050 Brussel
België